Apie

Sveiki!

Esu Jurgita - „Matcha Sip“ prekės ženklo įkūrėja. Taip pat didelė Matcha žaliosios arbatos gerbėja.

Mačia (jap. „Matcha“) arbata susidomėjau dar jos net neparagavusi. Ir tikrai ne tik dėl jos impozantiškos ryškiai žalios spalvos. Visų pirma mane užkabino vienos žymios Ukrainos verslininkės, prekiaujančios japoniškais produktais, frazė, kad „tai vienas iš daugiausiai antioksidantų turinčių produktų pasaulyje“. Didžiulis antioksidantų šaltinis nepraslydo man pro ausis. Galbūt todėl, kad kasdien bent akimirką pagalvoju, kaip šiandien galiu savo dieną padaryti dar sveikesnę, ką įdomaus ir neįprasto galiu į ją įnešti. Žalioji arbata matcha pasirodė idealiai tam tinkama.

matcha-arbata-laikas-sau-sveikata-poilsis-energija

 

Taip iš esmės nieko nežinodama apie matcha arbatą nusipirkau jos savo mėgstamoje natūraliais produktais prekiaujančioje el. parduotuvėje. Nuo tada mano susidomėjimas šia arbata kasdien augo: per kelis mėnesius spintos lentynoje susirikiavo daugybė įvairiausių šios arbatos rūšių ir kiekvieną dieną skaičiau apie jos poveikį žmogaus sveikatai. Kasdien ragaudama supratau, kiek skirtingų skonių ir poskonių ji gali turėti, be to, išsiaiškinau, kokią reikšmingą įtaką matcha skoniui turi klimatas, dirvožemis, lapelių rinkimo laikotarpis, apdirbimo būdas ir net sąveika su ją auginančiu žmogumi.

Mano ryšys su matcha tapo dar gilesnis, kai sudalyvavau Japonų kultūros namuose organizuojamoje „Chado“ – iškilmingoje arbatos gėrimo ceremonijoje. Japonijoje ji simbolizuoja vienybę, harmoniją ir pagarbą kitam žmogui.

Taip pat ėmiau išsamiau domėtis Japonijos estetikos filosofija „Wabi-sabi“ (dar vadinama kukliu paprastumu) ir „Ikigai“. Negana to, pradėjau savarankiškai mokytis japonų kalbos.

Visa tai mane labi žavi. Kasdienis smalsumas ir domėjimasis matcha arbatos įvairove ir jos nauda man suteikia entuziazmo, jos ruošimo ir ragavimo ritualas man yra nauja įdomi patirtis. Todėl jaučiu, kad laukiu tos akimirkos vėl ir vėl.

Tačiau vieną dieną supratau, kad mano pirmasis matcha gurkšnis pasirodo buvo toli gražu nuo tobulos mačios. Tai buvo kulinarijai skirta arbata, kuri, pagal matcha vertinimo skalę, yra prastesnės kokybės, kartesnė, iš jos labai sunku suplakti kreminę putą. Tada pagalvojau, kad juk kažkam pirmoji ir ne itin maloni patirtis su matcha gali būti vienintelė – nes jos daugiau tiesiog nesinorės. Ir būtų liūdna, jei taip atsitiktų, nes ši arbata kaip geras vynas ar gardi rūšinė kava – reikia ją pažinti plačiau, jei norime mėgautis nenuginčijamai nepaprastu jos skoniu. Būtent tada man ir kilo mintis savo aistra ir žiniomis apie matcha dalytis su kitais.

Mano ketinimai labai paprasti – padėti jums daugiau sužinoti apie matcha arbatą ir įtraukti ją į kasdienius jūsų ritualus.

Linkiu skanaus gurkšnojimo!