Kodėl pavasarinė matcha yra ypatinga?

Iš pirmojo matcha derliaus – gegužės mėn. - pagaminama skaniausia matcha arbata, lyginant su vėliau tais pačiais metais nuskintais arbatos lapais.

Taip yra todėl, kad anksčiausiai išsprogusiuose arbatos lapuose yra daugiau naudingų aminorūgščių, tokių kaip L-teaninas, daugiau vitaminų, mineralų, natūralių antioksidantų, kuriuos augalas sukaupė per žiemos periodą. Pirmieji lapai taip pat turi daugiau natūralaus cukraus, mažiau taninų, todėl iš jų ruošiama arbata yra saldesnė ir aromatingesnė.

Ar turėtumėte ragauti tik pirmojo derliaus matcha arbatos?

Paprastai gera matcha gaminama iš pačių pirmųjų nuo krūmo viršaus rinktų arbatos lapelių. Tai aiškus aukštos kokybės rodiklis. Tačiau ne visada matcha arbata turi būti iš pirmojo skynimo. Tai priklauso nuo gėrimų, kuriuos ketinate ruošti.

Jei matcha miltelius naudosite kaip matcha latte ingredientą, neturėtų kilti klausimas, kada buvo nuskinti arbatos lapai, nes, įpylus pieno ir pridėjus cukraus, jie užgožia subtilius matcha skonius.

Tačiau, jei ketinate matcha arbata mėgautis gryna ir pajusti išskirtinius jos skonius, kuriuos suteikia tik geros kokybės matcha, labai skatinu vartoti pirmojo derliaus arbatos lapus.

Pirmąjį pavasarinį derlių geriausia yra suvartoti kuo anksčiau, nes, nepriklausomai nuo matcha kainos, ilgai laikant, arbata ims prarasti savo savybes. Atidarius pakuotę, rekomenduoju ją suvartoti per 3 mėn. Taip iš arbatos gausite pačius geriausius vitaminus, kuriuos mums dovanoja gamta.

matcha-arbata-pavasaris-zalia-geguzis-vitaminai

Mūsų asortimente yra dviejų rūšių matcha arbata – Gokou ir Okumidori. Abi jos rinktos pavasarį, gegužės mėnesį.

Matcha Sip“ projektas atsirado kaip tik iš noro pasiūlyti Jums pačią šviežiausią ir naudingiausią sveikatai matcha arbatą. Iš arbatos meistro Akky san ūkio matcha  mus pasiekia nedideliais 25 g pakeliais, į kuriuos ji supilstoma iš karto po arbatos malimo ir sandariai supakuojama. Taip išlaikomas jos šviežumas, kvapnumas ir visos skonio savybės.

Pati tai patiriu, todėl tvirtai tikiu - jei ragausite pavasarinę, kasdien su meile augintą arbatą, Jums niekada neteks nusivilti jos skoniu.

Linkiu Jums DIDELIŲ jausmų gurkšnojant!