Kaip Matcha gali palengvinti šventinį laikotarpį?

Gruodis yra nuostabus metų laikas. Kuriame planus, laukiame Kalėdų stebuklų, darome juos kitiems. Ir nors visa tai mums labai pakelia nuotaiką, šventinis laikotarpis visgi gausus ir įsipareigojimų, skubos, malonių ar ne visada rūpesčių, o tai gali sukelti nuovargį ir įtampą.

Manau, kad švenčių periodą galime padaryti malonų ir atpalaiduojantį, jeigu retkarčiais stabtelėtume ir skirtume laiko sau. Vienas iš būdų - su puodeliu sveikos, kokybiškos matcha arbatos.

Štai kelios priežastys, kodėl manau, kad matcha yra idealus gėrimas, padedantis išgyventi švenčių laikotarpį.

 

Energijos antplūdis

Apsipirkimas, maisto ruošimas, pramogos - visam tam reikalinga mūsų energija. Matcha arbata tikrai gali būti tas gėrimas, kuris suteiks papildomos energijos.

Arbatoje esantis natūralių aminorūgščių ir kofeino derinys gali greitai, bet nuosekliai padidinti energijos lygį. Dauguma žmonių stimuliuojantį matcha arbatos poveikį jaučia mažiausiai kelias valandas, kai kurie - net 4-6 val.

Detoksikacija

Kalėdos yra pasimėgavimo metas, kai susirinkę prie šventinio stalo išgyvename tobulą akimirką. Tačiau po to galime jaustis prislėgti, mieguisti ar padauginę maisto.

Matcha arbatoje gausu chlorofilo. Jis ne tik suteikia arbatai žalią sodrią spalvą, bet ir padeda iš organizmo pašalinti chemines medžiagas, sunkiuosius metalus. Kartu su dideliu antioksidantų kiekiu chlorofilas puikiai detoksikuoja organizmą po gausesnio maisto ir gėrimų vartojimo.

Stipresnis imunitetas

Nors matcha nėra stebuklingas gėrimas, kuris visiškai apsaugo nuo peršalimo ar kitų ligų, arbatos naudingosios savybės gali mums padėti.

Matcha arbatoje yra ne tik antioksidantų ir vitaminų, bet ir veiksmingo katechino, kuris skatina T ląstelių (lemiančių mūsų imunitetą) gamybą. O tai labai svarbu kovojant su įvairiais virusais, bakterijomis. Taigi matcha nauda imuniteto stiprinimui iš tiesų reikšminga.

matcha nauda imunitetas

Padeda numalšinti stresą

Kokybiška matcha taip pat gali padėti sumažinti stresą. Arbatoje yra daug natūralios amino rūgšties L-teanino, kuris stipriai susijęs su alfa bangų gamyba smegenyse. Kai L-teaninas patenka į kraują, dopamino ir serotonino lygis kyla ir pabudina alfa bangas. Jos sukelia gerumo, laimės, atsipalaidavimo, budrumo jausmus.

 

Kad ir kokie būtų Jūsų planai švenčių laikotarpiu, linkiu rasti laiko atsipalaiduoti ir pasirūpinti savimi: ilgiau pamiegoti, ilgiau pasivaikščioti lauke, paskaityti gerą knygą ar pažiūrėti gerą filmą. Tiesiog sąmoningai ir labiau nei bet kada sutelkite dėmesį į savo fizinę bei dvasinę sveikatą ir proto būseną.

Siunčiu Jums geriausius linkėjimus Kalėdų proga!